בודפשט – פריז של מזרח אירופה
בודפשט, עיר הבירה של הונגריה, היא אחת הערים המיוחדות והיפות בין ערי אירופה. העיר היא שילוב מרתק של אדריכלות ותרבות, תולדה של המפגש בין אסיה הקטנה לבין מזרח ומערב אירופה. סגנונות האדריכלות המגוונים, השדרות האלגנטיות והרחובות, הגשרים מעל לדנובה הרומנטית, שפע של בתי קפה וחיי לילה תוססים במיוחד הקנו לעיר את התואר, "פריז של מדינות אירופה המזרחיות".
נא להכיר – בודה ופשט
בודפשט נוצרה מאיחוד של שלוש ערים, בודה, פשט ואובודה, שהתרחש בשנת 1873.
נהר הדנובה החוצה את העיר מחלק אותה לשני חלקים, בודה ופשט.
פשט השוכנת ממזרח לנהר היא אזור מישורי בגודל של שני שליש מגודל העיר המאוחדת. בפשט מתקיימת הפעילות המסחרית והפיננסית של העיר.
בודה – היא אזור הררי ובו תשע גבעות, זהו אזור פחות מסחרי, יש בו שכונות מגורים ובניהם שכונות יוקרה.
העיר המאוחדת בודפשט משמשת כמרכז הכלכלי והתרבותי של הונגריה. זוהי עיר מודרנית בעלת עבר היסטורי שהשתמר בה היטב והשאיר סימנים וסמלים בכל פינות העיר
בודפשט – איפה כדאי לטייל
כדאי לדעת כי משרד התיירות ההונגרי הוציא חוברת הכתובה בעברית ומיועדת לתיירים הישראליים.
אם תרצו לשוטט במהירות בין האטרקציות החשובות של העיר תוכלו לעלות על אוטובוס תיירים ההופך לספינה ושט על הדנובה. בעיר יש מספר חברות תיירות המפעילות אוטובוסים עם אוזניות שבהן תוכלו לשמוע הסברים בעברית.
בית הפרלמנט ההונגרי נבנה בהשראת בית הפרלמנט הבריטי. בבניין יש שלוש מאות חדרים, באחד החדרים תוכלו לראות את כתר המלוכה של הקדוש סטפן שהיה מקור הסמכות הרוחנית של תושבי הונגריה והשליטים במשך שנים רבות. מומלץ לקחת סיור מודרך בבניין.
נעליים על הדנובה הוא שמו של קטע בטיילת שלאורך הדנובה, קטע שעליו פזורות נעליים מברזל שחרטומן מופנה כלפי הנהר. זהו אחד מאתרי ההנצחה המרגשים והעצובים לזכר יהדות הונגריה.
בערב המלחמה חיו בהונגריה כמאתיים אלף יהודים שהיו מעמודי התווך של החיים התרבותיים והמסחריים של העיר. בית הכנסת הגדול הוא שריד מפואר המזכיר את הימים ההם. זהו בית הכנסת השני בגודלו בעולם, הוא מעוטר בעיטורי גבס המתארים סמלים יהודיים ובאחד מהאגפים שלו שוכן המוזיאון היהודי. בחצר בית הכנסת נמצא הפסל המפורסם של הערבה הבוכייה המשמש באנדרטת זיכרון לזכר יהודי הונגריה שנרצחו בשואה.
בית האופרה של הונגריה שוכן במבנה מרשים הבנוי בסגנון ניאו – רנסנסי. חזית הבניין מעוטרת בפסלים של שישה עשר מהמלחינים pharmaciemuret המפורסמים בעולם ובניהם בטהובן, ורדי, צ'ייקובסקי, מוצרט ועוד. זהו אחד המבנים ההיסטוריים החשובים בהונגריה והוא מעוטר בשבע קילו של זהב. בכל שנה, מספטמבר ועד אמצע יוני, מועלות בבית האופרה כחמישים הופעות, רובן הופעות של האופרה המקומית.
הטבילה במרחצאות היא מסורת עממית של תושבי הונגריה הסוחפת אחריה גם תיירים רבים. בעיר יש מספר מרחצאות מצוינים ובינהם, מרחצאות סצ'ניי, מרחצאות גלרט ומרחצאות רודש. כל בית מרחץ מעניק חוויה מיוחדת ובילוי מהנה במיוחד. אם אתם בעניין אל תוותרו על בילוי של יום באחד מבתי המרחץ בעיר.
האי מרגיט הוא אחד ממקומות הבילוי האהובים על תושבי העיר. זהו פארק מקסים הסגור בפני כלי רכב פרטיים ומאפשר רכיבה בטוחה על אופניים ושיטוט נעים בין העצים הרבים שבפארק. בקיץ אפשר לשחות באחת מהבריכות החיצוניות המצויות בפארק או להשתתף באחד מאירועי התרבות הרבים הנערכים בעונת הקיץ בפארק.
עד שלא תבקרו בבודפשט לא תצליחו להבין את סוד קסמה של העיר היפה. האתרים המתוארים בכתבה הם רק חלק קטן מהאטרקציות המדהימות שמציעה העיר לתיירים. בודפשט נמצאת במרחק של שלוש וחצי שעות טיסה מתל אביב והיא מחכה לכם!