עצמו לרגע את העיניים ודמיינו, חופים שלווים, שמיים כחולים, ים בצבע טורקיז, הרבה עצי דקל, שקיעות מדהימות בחופים לבנים, סיור בעיר הבנויה מאלמוגים, זה נשמע מצוין, נכון? זנזיבר טובה ונהדרת בדיוק כמו שהיא נשמעת. שש שעות טיסה יביאו אתכם אל חופשה מענגת חושים, חופשה שבה תכירו תרבות חדשה ומרתקת ותתמסרו לתענוגות ולפינוקים
זנזיבר – מקומות ואטרקציות שאסור להפסיד
עיר האבנים היא הלב הכלכלי והחברי של האי הקסום. העיר החלה להיבנות באמצע המאה התשע עשרה מול חוף שנגני שנבחר על ידי שליט האי באותה התקופה, הסולטאן סעיד, כמקום לעגינת הספינות שלו הודות לעומק המים במקום. כמעט כמאה שנה נמשכה בניית העיר שנבנתה כולה מאבנים ומאלמוגים, ניגוד בולט לבניית העץ שאפיינה את הבנייה במזרח אפריקה באותה התקופה.
עיר האבנים היא אתר התיירות המרכזי של האי. את הסיור בעיר כדאי להתחיל בביקור בשוק התוסס המשתרע על פני שני רחובות צרים ומתפתלים. בשעות הבוקר חוזרים הדייגים מהדיג ומביאים אתם את שלל הדגה הטריה ונשות האי מגיעות עם תלבושתן המסורתית וסלי קש לקנות את הסחורה.
דלתות הבתים באי האבנים לא ישאירו אתכם אדישים, זהו מחזר מרהיב. בפתחי הדלתות ניצבות בגאווה דלתות עץ אדירות הבנויות מעץ טיק ומעוצבות בסגנון הודי. הדלתות מעוטרות בסמלים ערביים כמו פרחי לוטוס, עצי דקל או בסמלים הודיים כמו פילים, צלבים ודגים המסמלים סמל לפריון. על כל דלת חרוט שמו של האומן שעיצב את הדלת והתאריך המדויק של בניית הדלת.
מול חופי נמל זנזיבר במרחק של חצי שעת הפלגה ניצב אי האסירים. בעבר זה היה האי שאליו הושלכו אסירים פוליטיים רבים, ומכאן שמו, אך היום זוהי שמורת טבע מיוחדת עם כחמש מאות מינים של צבי יבשה ענקיים. לאורך החופים של האי מפוזרים שברים של עשרות סירות ואוניות שנטרפו במקום במשך שנים ארוכות ורבות.
חיי הלילה בעיר זנזיבר מתחילים מיד עם שקיעת השמש. בעיר שאין בה בתי קולנוע, תיאטראות ומועדוני לילה, יוצאים התושבים אל הרחובות והכיכרות מתמלאות בתוך דקות ספורות אחרי השקיעה בהמוני אדם, גם הטמפרטורות צונחות ונעים לטייל בין המוני דוכנים המציעים הכול, תפוזים ירקרקים, ליצ'י כתום, בננות אדומות, סוכר חום, שישליק, קבב, סמבוסה וכוס עסיסית של משקה המיוצר מקני סוכר ונסחט במקום.
החופים היפים של זנזיבר נמצאים בחלק המזרחי של האי. אלו חופים ארוכים עם חולות לבנים המעוטרים בדקלי קוקוס, עם ריף אלמוגים ועולם תת ימי עשיר. חוף קיוונגווה הנמצא בדרום מזרח האי הוא אחד החופים הפופולאריים והמפורסמים ביותר. יש בו רצועת חוף עם חולות הנראים כמו אבקה לבנה ולכל מקום שתביטו תראו עצי דקל הנטועים על החוף.
נסיעה של שעה מהעיר זנזיבר תביא אתכם אל שמורת היער ג'וזני. השמורה מלאה בקופים מזן נדיר המצויים רק בה, קופי קולומבוס אדומי הפנים. הקופים הרגילים למראה התיירים הרבים, לא בורחים, אלא להפך, מכל עבר הם יורדים ומתקבצים מסביב לתיירים, מעניקים להם הזדמנות לצילומים מיוחדים. מתוך היער מתפתל שביל צר שיביא אתכם אל כפר קטן הנחשב כאחד המקומות הטובים לצלילה.
בתי המלון בזנזיבר הם בתי מלון ברמה בינלאומית המציעים לתיירים אירוח ברמות שונות. החל מסוויטות קסומות ומבודדות לעד למלונות משפחתיים עם בריכה, אוכל טעים והרבה פינוקים.
>> חבילות נופש לזנזיבר -הקליקו !
>> למדריך היעדים של וואלה! טורס